Haber

Kremlin: Mahaçkale Havalimanı’ndaki olaylar büyük ölçüde dış müdahalenin sonucudur

Basın toplantısında Peskov, Red Wings havayoluna ait Tel Aviv’den kalkan uçağın Mahaçkale Havalimanı’na indikten sonra apronda kalabalık bir grubun içine girmesi olayıyla ilgili soruları yanıtlayarak, şunları söyledi: ” Dünkü olayın büyük ölçüde, bilgi alanındaki dış etkiler de dahil olmak üzere dış müdahalelerin sonucu olduğu iyi biliniyor ve açık.” söz konusu.

‘Gazze’deki manzaralar yüzünden insanları kışkırtmak çok kolay’

Kremlin SözcüsüGazze Şeridi’nden çocuk, yaşlı ve sağlık çalışanlarının öldürüldüğü görüntülerin geldiği bu dönemde provokatörlerin durumu istismar edip insanları kışkırtmasının çok kolay olduğunun altını çizdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir PutinBu tür etkinliklere her zaman büyük önem verdiğini ve vermeye devam ettiğini söyleyen Peskov, Rus liderin geçen hafta Kremlin’de farklı dinlerin temsilcileriyle bir araya gelerek bu konuyu görüştüğünü hatırlattı.

‘Putin, olayları ekibiyle görüşecek’

Peskov, Putin’in bugün akşam saatlerinde kendi heyetiyle bir toplantı yapacağını ve Batı’nın Orta Doğu’daki olayları kullanarak Rus toplumunu bölme girişimlerini ele alacağını kaydederek, Rusya liderinin başlangıçta bir konuşma yapmayı planladığını söyledi. toplantı.

Peskov, Putin’in Federal Güvenlik Servisi (FSB), Rus Muhafızlar ve Rusya ile birlikte çalıştığını söyledi. Dağıstan lideri Sergey MelikovAyrıca olayla ilgili olarak kendisine bir rapor verildiğini belirtti.

Kremlin Sözcüsü, Mahaçkale’deki gelişmelerin 4 Kasım Ulusal Birlik Günü kutlamalarını hiçbir şekilde etkilemeyeceğini sözlerine ekledi.

‘Mahaçkala Havalimanı normal çalışma rejimine döndü’

Çok açık Rusya Federal Havacılık Ajansı (Rosaviatsiya)Dün yaşanan olayların ardından Mahaçkale Havalimanı bugün saat 14.00’ten itibaren yeniden uçuşlara açıldı ve tam teşekküllü operasyonlara başladı.

seydiler-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu