Haber

Bakü’de “100. Yılında Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik İlişkilerine Tarihsel Bakış” konferansı düzenlendi

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de “100. Yılında Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik İlişkilerinin Tarihsel Görünümü” konulu konferans düzenlendi.

TRT ve Hazar Üniversitesi işbirliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İrtibat Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen konferansa, Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

İki ülkenin egemenliği için mücadele eden tüm şehit ve gazilerin anılmasıyla başlayan etkinlikte, marşlar söylendi ve saygı duruşunda bulunuldu.

Büyükelçi Bağcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecini ve Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının mücadelelerini anlattı.

Türkiye’nin bugün geldiği noktaya ve küresel rolüne değinen Bağcı, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yaklaştığımız bugün, Türkiye bölgesel ve küresel düzeyde daha etkili ve etkili bir ülke haline gelmiştir.” söz konusu.

Hazar Üniversitesi’nin kurucusu ve fahri rektörü Prof. Dr. Hamlet İsahanlı da Türkiye ile Azerbaycan arasındaki bağların köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin kuruluşundan bu yana onurlu ve zorlu sınavlardan geçerek güçlü bir ülke haline geldiğini belirten İsahanlı, Azerbaycan olarak Türkiye’nin başarılarından gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Konferansta Bakü Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesiman Yakuplu, Hazar Üniversitesi Öğretim Üyesi Telman Nusretoğlu, Kafkasya Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (QAFSAM) Lideri Araz Aslanlı ve Azerbaycan Türk Ocakları Lideri Akif Aşırlı birer konuşma yaptı.

karakoyunluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu