Ekonomi

Raymond James, Colgate-Palmolive’in 2024’teki büyüme potansiyeline ilişkin değerlendirmesini yaptı

Colgate-Palmolive (CL), Pazartesi günü Raymond James tarafından Market Perform’tan Outperform’a yükseltildi ve analistler hisse senedi için hisse başına 91$ olarak bir fiyat hedefi belirledi.

Analistler, dördüncü çeyrek kazançlarını ve yılın tamamına ilişkin beklentileri değerlendirdikten sonra hisse senedinin 2024 yılında değerinde potansiyel bir artış olacağını tahmin ediyor.

“Satılan ürün miktarı istikrara kavuştu (Hill’s’in özel markalı ürünlerinin azalan hacmini hariç tutarsak bir artış), döviz etkileri hariç hammadde maliyetlerinin etkisi azaltıldı ve ciddi maliyet tasarrufları sağlandı. Bu gelişmeler Şirketin reklamlara ve markalarının genel desteğine daha fazla kaynak ayırmasına olanak sağladı.”

“Colgate-Palmolive’in ürün hacmindeki ve fiyatlandırmadaki artışlar, yerleşik pazarlara karşı gelişmekte olan pazarlarda genişleme ve ürün yelpazesini çeşitlendirme arasında bir denge kurmaya odaklanarak gelir ve kâr artışını artırmanın erken bir aşamasında olduğuna inanıyoruz” diye devam ettiler.

Dengeli yenilikler, Ağız Bakımında üst düzey ürünlerin piyasaya sürülmesi ve Hill’s ürünlerinin pazar payını genişletme potansiyeli ile Raymond James, şirketin uzun vadeli hedeflerini aşan ve üst seviyelere ulaşan satış büyümesi yaşamaya devam edeceğini öngörüyor. rakiplerine göre aralık, bu da hisse senedi fiyatında artışa yol açabilir.

“Şu anda Colgate-Palmolive hisseleri, 2024 için tahmini hisse başına kazanç olan 3,46 $’ın 24 katı değerinde. Bu değerleme, 5 yıllık ve 10 yıllık tarihsel ortalamalarla uyumludur. Bu, ürün satış hacimleri artmaya başladıkça hisse senedi fiyatının da artma potansiyelini gösteriyor.” gösterdiğini düşünüyoruz.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-ferizli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu