Haber

Trakya Üniversitesi’nin afetzedeler için kurduğu merkezde çalışacak yeni bir ekip yolda.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde afetzedeler için kurulan TÜ Destek Merkezi’nde görev almak üzere Trakya Üniversitesi’nden (TÜ) sağlık çalışanları, aşçılar, güvenlik görevlileri ve takviye görevlilerinden oluşan 25 kişilik yeni bir grup yola çıktı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre Trakya Üniversitesi, Elbistan’da kurduğu Güçlendirme Merkezi’ne işçi desteği ve ihtiyaç malzemeleri göndermeye devam ediyor.

Depremden etkilenenlerin tedavisi için kurulan sağlık tesisinde görev yapacak doktor, hemşire ve sağlık çalışanı ile aşçı, güvenlik, teknik ve destek personelinden oluşan 25 kişilik ekip sevk edildi. Elbistan’a hareket.

Üniversitenin kendi imkanları ve hayırseverlerin destekleriyle merkez bünyesinde oluşturulan “Çocuk Eğitim ve Oyun Parkı” için çok sayıda oyuncak, kitap, kırtasiye ve yardım kolisi işçilerle birlikte deprem bölgesine gönderildi.

Açıklamada, TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu deprem bölgesinde görev yapan çalışana başarılar diledi.

Trakya Üniversitesi’nin Elbistan’da işleyen bir sistem kurduğunu belirten Tabakoğlu, “Bu sistemin sürdürülebilirliği için destekler sürüyor. Merkezde çalışacak gönüllü üniversite personeline fedakarlıkları için teşekkür ediyorum.” terimleri kullandı.

sarigolajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu