Haber

Kazakistan Dışişleri Bakanı Nurtleu: “Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticaret hacmi bu yılın ilk 7 ayında 3 milyar 600 milyon dolara ulaştı.”

Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 6 milyar 300 milyon dolara ulaştığını, bu yılın ilk 7 ayında ise 3 milyar 600 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Nurtleu, Türkiye’nin Kazakistan’ın dördüncü büyük ticaret ortağı olduğunu belirterek, “İki ülke arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 6 milyar 300 milyon dolara ulaştı. Bu yılın ilk 7 ayında ise 3 milyar 600 milyon dolara ulaştı. Gelecekteki hedefimiz ise bu oranı ivme kaybetmeden artırmaktır” dedi. ” söz konusu.

Kazakistan’da 4 binin üzerinde Türk sermayeli işletmenin faaliyet gösterdiğine işaret eden Nurtleu, “Türkiye bugüne kadar Kazakistan ekonomisine 4 milyar 700 milyon dolarlık doğrudan yatırım yaptı. En büyük 10 yatırımcı arasında yer alıyor. Bugün 31 yatırım Projeler faaliyette ve 50 proje de sırada bekliyor.” ‘ dedi.

Nurtleu, Türk mevkidaşı ile ulaşım ve transit alanındaki fırsatların genişletilmesi konusunda anlaştıklarını vurgulayarak, “Özellikle Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru’nun potansiyelinin tam olarak kullanılarak ulaşımın artırılması gerektiği sonucuna vardık.”

Bakan Nurtleu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Kasım’da Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 10. Zirvesi kapsamında Kazakistan’ı ziyaret edeceğini de belirtti. – ASTANA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu