Haber

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, İsrail’i soykırım yapan terör devleti olarak nitelendirdi

gençlik ve SporDışişleri Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, İstanbul’da katıldığı Al Sharq Uluslararası Gençlik Konferansı’nda, “İsrail bugün soykırım yapan bir terör devletidir.”

7. Al Sharq Uluslararası Gençlik Konferansı, Bahçelievler Belediyesi ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlendi. 51 ülkeden gençlerin katıldığı Al Sharq Uluslararası Gençlik Konferansı, üç büyük kıtada çeşitli alanlarda faaliyet gösteren gençleri bir araya getirmeyi amaçlıyor. İstanbul Bahçelievler Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Malezya Milletvekili YB Maszlee Malik, Al Sharq Lideri Wadah Khanfar, 51 ülkeden çok sayıda konuşmacı-misafir ve öğrenciler katıldı.

“Avrupa, yarattığı özgürlük ve insan hakları değerlerinden arındırılmıştır.”

Konferans Kur’an-ı Kerim okunmasıyla açılırken, Şark Lideri Khanfar da bir konuşma yaptı. Gazze’yi selamlayan Khanfar, Gazze’yi selamlayan konuşmasında, üç asır önce Rönesans değerlerini, özgürlüğü, adaleti ve eşitliği yaratan Avrupa’nın bugün tüm bunlardan uzak olduğunu belirterek, “Bugün tüm bunların arasında çırılçıplak duruyor, nedenini biliyorsunuz, Çünkü değerlerini silahlaştırmış, bir araca dönüştürmüştür.” Tek gözle bakıp bu değerleri kullanan ve sahada uygulayan, sömürgeci sistemin ve hegemonik sistemin elindedir. Tüm insanları sorumlu tutuyor ve her iki dünyaya da tek taraflı bir dünya modeli dayatmak istiyor” dedi.

Daha sonra Malezya Milletvekili YB Maszlee Malik de bir konuşma yaptı.

“İsrail bir terör devletidir”

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, konuşmasına İsrail’in Gazze’ye saldırmasını kınayarak başladı. Eminoğlu, “Türkiye olarak Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Dün, bugün ve gelecekte olduğu gibi. Bir kez daha ifade etmek gerekirse bugün İsrail soykırım yapan bir teröristtir. ” “Devlettir” dedi.

Ülkelerin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirmenin katılımcı her ülke için kutsal bir görev olduğunu belirten Eminoğlu, “Gençlik alanında ulusal ve uluslararası çalışmalarda hem alt yapımızla hem de diğer imkanlarla güçlendik. İnşallah bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Dünyada çok farklı krizler yaşanıyor ve bu kriz aşamalarına yönelik yeni çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar sırasında kullanılan yeni formüller yeni alanların doldurulmasına neden oluyor. Teknolojik gelişmelerle birlikte her geçen gün eklenen insan kaynağı gereksinimleri de değişiyor. Bu bağlamda hem daha iyi bir dünya yaratmak hem de yeni çözümler yaratmak için insan kaynağının değeri önem taşıyor. “Bu anlamda Al Sharq, Türkiye’ye çok önemli katkılar sağlıyor. Türkiye’nin de dahil olduğu coğrafyalarda gençlerimizi gelişen dünyaya hazırlarken, geçmişe dayanan kadim ilişkileri geliştirerek el ele, daha güçlü işbirlikleri için somut adımlar atıyoruz.” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu