Haber

Bakan Karaismailoğlu: 20 Yıldır İnşa Ettiğimiz Dev Eserlerle 2023 Yılı Türkiye’nin Yüzyılının Parıltısı Olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Geçen yıl burada, emektar Meclisimizde sizlere söz vermiştik. Türkiye’ye en büyük ivmeyi verecek 2022 projelerimizi konuştuk. bütüncül gelişimimizi ve ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında hak ettiği yere yükseltmek için 5 bine yakın şantiye ve hizmet noktasında 700 bini aşkın çalışma arkadaşımızla gece gündüz çalışarak işlerimizi inşa ettik. bizi birer birer Türkiye Yüzyılına taşıyacak.Yaptığı eserlerle Türkiye’mizin geleceğine, Türk Yüzyılına ışık tutacaktır.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. Genel Kurul’da yürütme adına söz alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu özetle şunları söyledi:

“BUGÜN 345,1 KM KENTİÇİ RAYLI SİSTEM HATTIMIZI TAMAMLAYARAK MİLLETİMİZİN HİZMETİNE HAZIRLANDIK”

2003 yılından bu yana ulaşım ve haberleşme alanında ürettiğimiz projeleri 1 trilyon 653 milyar liradan fazla yatırım yaparak hayata geçirdik. Ulaşım ve haberleşme alanındaki bu yatırımlarımız ile 18 milyondan fazla vatandaşımıza iş imkanı sağladık. Ülkemizin üretimine 1 trilyon 139 milyar dolar katkı sağladık. Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya katkımız 548,5 milyar dolara ulaştı.

İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray, İzmir’de İZBAN ve Gaziantep’te GAZİRAY olmak üzere toplam 345,1 km’lik kentsel raylı sistem hattını tamamlayarak milletimizin hizmetine sunduk. 6.100 km olan bölünmüş yol ağımızı 29.000 km’ye çıkardık. Araç sayısı son 20 yılda 8 milyondan 26 milyona çıkmasına rağmen trafik sıkışıklığı çok daha az.

İletişimde çok güçlü bir altyapı kurduk. Dijitalleşmeyi hızlandırdık. e-Devlet’i kullanan vatandaşlarımızın sayısı 60 milyonu aştı. İletişimde sektör büyüklüğümüzü yıllık bazda yüzde 41 artırarak 266 milyar TL’ye ulaştık. Mobil abone sayımız 91 milyona ulaştı. 4.5G hizmeti alan abone sayımız 83,4 milyonun üzerindedir. 2003 yılında 23 bin olan genişbant abone sayısı bugün 91,3 milyon.

“KANAL İSTANBUL İLE ULAŞTIRMA SEKTÖRÜNDE VE DENİZCİLİKTE YENİ BİR DÖNEMİN KAPISINI AÇMAYA HAZIRLANIYORUZ”

Dünya deniz taşımacılığına yeni bir soluk getirecek ve Türkiye’nin denizlerdeki hakimiyetini artıracak olan Kanal İstanbul ile ulaşım sektöründe ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısını aralamaya hazırlanıyoruz. Türkiye, AK Parti iktidarında uyguladığı ulaşım politikaları ve faaliyetleri ile dünyada havacılık sektöründe en hızlı gelişen ülke konumuna gelmiştir. 26 olan havalimanı sayımızı 57’ye çıkardık. Havacılığa yaptığımız yatırımlar ve bu alandaki düzenlemeler sayesinde dünya ortalamasının oldukça üzerinde bir büyüme performansı gösterdik.

Geçen yıl burada, emektar Meclisimizde sizlere bir söz vermiştik. Bütüncül gelişimimize en büyük desteği verecek ve ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında hak ettiği yere yükseltecek 2022 projelerimizi konuştuk. Sonrasında 5 bine yakın şantiye ve servis noktasında 700 bini aşkın çalışma arkadaşımızla gece gündüz çalıştık. ve bizi Türk Yüzyılına ulaştıracak eserlerimizi bir bir inşa ettik. 2023 yılı ise sadece Cumhuriyetimizin 100. yılı değil, 20 yıldır inşa ettiğimiz dev eserlerle Türkiye’nin geleceğine, Türkiye’nin Yüzyılı’na ışık tutacak.

Yaptığımız yatırımlar sayesinde sadece 2021 yılında yakıt, zaman, araç bakım ve işletme maliyetlerinde toplam 28 milyar dolar tasarruf sağladık. Devlet aklıyla yaptığımız planlamalar ve altyapı çalışmalarımız sayesinde trafik kazaları yüzde 82 oranında azaldı. Yatırımlarımız her yıl ortalama 13 bin 100 vatandaşın hayatını kurtarıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu