Haber

AK Parti’de listelerde farklı isimler yer aldı.

Yüksek Seçim Kurulu’na sunulan listelerde aynı ailelerin isimlerinin farklı partilerden aday gösterilmesi dikkat çekti.

MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in iki çocuğu farklı partilerden aday oldu. AK Parti Ankara 1. Bölge 1. sıradan Yıldırım Tuğrul Türkeş, UYGUN Partisi Adana 1. sıradan Ayyüce Türkeş aday gösterildi. Geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de Ensarioğlu ailesinden isimler Diyarbakır’da karşı karşıya gelecek. Kuzenleri Galip Ensarioğlu AK Parti’den, Vejdin Ensarioğlu ise GÜZEL Partisi’nden aday gösterildi. Vejdin Ensarioğlu’nun babası Salim Ensarioğlu ÂLÂ Partisi İstanbul 2. Bölge 2. sıradan aday gösterildi.

Sanatçı ve sporcu adayı

Milli yüzücü Umut Arman Sonay ise AK Parti İstanbul 1. Bölge 18.’sinden aday gösterildi. Listelerde sanat dünyasından isimler de var. İstanbul 3. Bölge Müzisyen Yücel Arzen, AK Parti’de 14. sırada aday gösterildi. Oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, Manisa’dan 1.lik adayı olarak aday gösterildi. AK Parti’nin en genç adayı 18 yaşındaki Nisa Alptekin oldu. Alptekin, İzmir 1. Bölge 10. Olağan Milletvekili adayı oldu. Eski MHK Lideri ve eski Büyük Lig Hakemi Kuddusi Müftüoğlu da AK Parti Antalya 7.liği için adaydı.

2006 yılında Miss Turkey Pleasure yarışmasında “Miss Veet Turkey” seçilen Seda Sarıbaş, 2023 milletvekili seçimlerinde AK Parti Aydın milletvekili aday listesinde yer alıyor.

Türkiye’nin ilk başörtülü bakan adayı

Türkiye’nin ilk başörtüsü ve 63. seçim hükümetinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti’den Eskişehir’e 2. olağan milletvekili adayı olarak gösterildi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu