Haber

İtalyan Sivil Savunma, Kahramanmaraş’taki depremlerde yardım deneyimini bir video ile paylaştı.

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde görev yapan İtalyan arama kurtarma ekipleri, deprem sonrası yaşadıklarını ve deneyimlerini paylaştı.

Başbakanlık Sivil Savunma Bakanlığı, Türkiye’de 11 ili etkileyen “yüzyılın felaketi”nin ilk ayında İtalya’dan bölgeye giden yardım ekiplerinin yaşadıklarını Twitter hesabından paylaştı.

Arama kurtarma ekiplerine katılan bir görevli, “İlk gittiğimizde etrafta hiçbir şey yoktu, ilk temeli oluşturduk. Sonra yavaş yavaş Hatay Stadyumu’nun parkında çadır kent kurduk. Yavaş yavaş gelişti. Hatay Stadyumu oldu. Ortada bir lojistik merkez ve Türkler hızla ayağa kalktı. sözünü kullandı.

Bir işçi, bölgeye yaptıkları ziyaretin ikinci gününde enkazdan kurtardıkları bir çocuğun gözlerindeki bakışı ve coşkuyu asla unutamadığını söyledi.

Arama kurtarma ekibinde hemşire olarak görev yapan bir yetkili, üzücü anlara tanık olduklarını belirterek, bir babayı enkaz altından kurtarmanın sevincini yaşarken, bu kişinin kızının hayatını kaybettiğini öğrenince sevinçlerinin eksik olduğunu söyledi.

Bir diğer yetkili ise yerel halkla işbirliği içinde olduklarını belirterek, “Hatta her zaman şımartıldığımızı söyleyebiliriz” dedi. söz konusu.

İtalyan itfaiye teşkilatından bir işçi, “Kemal” isimli ev sahibi ile Türk ve İtalyan bayraklarını değiş tokuş ettiklerini belirterek, Kemal’in bölgedeki harekat sürecinde hem dil çevirilerinde hem de kültürel farklılıkların aşılmasında kendilerine çok yardımcı olduğunu ve “yaptıklarını” söyledi. çok değerli katkılar”.

Misyonerlerden biri, yaklaşık 10 saatlik çalışmadan sonra çıkardıkları bir gencin, operasyonda çıkarıldıktan sonra yanlarında selfie çekmek istediğini söylediğini söyledi.

Başka bir işçi, deneyim ve insanlık hakkında çok şey öğrenerek ülkelerine döndüklerini ifade etti.

Videonun sonunda İtalyan takımlarının Türkiye’den dönerken havaalanında alkışlandığı görüntülere yer verildi.

İtalya Sivil Savunma Genel Müdürü Fabrizio Curcio, ekiplere emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Piedmont Bölge İdaresi’nin Twitter’dan yaptığı paylaşımda, bölge idaresi olarak Hatay’da kurdukları sahra hastanesinin Türkiye’ye bağışlanması için çalışmaların başladığı, hastanede görev yapacak Türk sağlık çalışanının görev yapacağı belirtildi. İtalyan takımlarıyla çalışmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu