Yaşam

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nden Depremzedelerin Eğitimine Katkı

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliğinde yürütülen “Yarını Kodlayanlar” programı kapsamında afet bölgesindeki çocukların eğitimine katkı sağlamak için yeni bir proje başlatıldı.

“Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” adlı projede, bölgedeki çocuklara yönelik konteyner teknoloji sınıflarında ve mobil eğitim aracında müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal aktiviteler gerçekleştirilecek. Toplam 100 bin çocuğa ulaşılması hedeflenen proje kapsamında ilk konteyner teknolojisi sınıfı Nisan ayında Adıyaman’da açılacak.

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği  ile iş birliği içinde dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirmek hedefiyle 7 yıl önce hayata geçirildi. “Yarını Kodlamak” Projede Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklar için harekete geçildi. Afet bölgesinde yaraların iyileşmesine destek amacıyla uygulanmaktadır. “Yarını Kodlayanlar İçin Sosyal Hayatı Destekliyoruz” Proje ile kapsayıcı teknoloji sınıfları ve mobil eğitim aracıyla zenginleştirilmiş, psikoloji alanında uzman kişilerce onaylanmış, bölgedeki çocuklara özel eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Toplam 100 binçocuğa ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında ilk konteyner teknolojisi sınıfı Nisan ayında Adıyaman’da Açılacak. 7-14 yaş arası çocuklar için konteyner sınıflarda müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal aktiviteler düzenlenirken, oyun terapisi ile psikososyal pekiştirme sağlanacak. Adıyaman’dan sonra Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da da konteyner teknoloji sınıfları kurulacak.

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy,söz konusu:   

“Hepimizi etkileyen deprem felaketinin yaralarını hep birlikte sarabileceğimize inanıyoruz. Bu inançla beyin sarsıntısından etkilenen çocuklarımız için harekete geçtik. Onların psikososyal ihtiyaçlarını karşılamak ve teknoloji ile iç içe olmalarını sağlamak için Habitat Derneği ile birlikte ‘Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek’ projesini başlattık. Amacımız beyin sarsıntısından etkilenen çocukların geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olmaktır. Sadece bugün için değil, gelecek için de bölgeye uzun vadede katkı sağlayabilecek sürdürülebilir çalışmalara odaklanıyoruz. Çocuklarımızın ruhsal iyileşmelerine destek olmak ve eğitim süreçlerine katkı sağlamak istiyoruz. Proje kapsamında kuracağımız konteyner teknolojisi dersliklerinde ve mobil eğitim aracında 7-14 yaş çocuklarımız için müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal aktiviteler düzenleyeceğiz. Ayrıca oyun terapisi ile psikososyal pekiştirme sağlayacağız. Türkiye Vodafone Vakfı olarak tüm imkanlarımızı kullanarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.”

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazırdedi ki:

“Hepimizi derinden yaralayan beyin sarsıntısı felaketinin yarattığı tahribatı hep birlikte azaltacağımıza inanıyoruz. Bunu sağlamanın en değerli yolunun depremden etkilenen bölgelerde eğitime destek vermek olduğunu düşünüyoruz. Bu fikir ve inançla uzun süredir yürüttüğümüz Yarını Kodlayanlar projesi kapsamında ‘Köy okullarına teknoloji sınıfları kurulması’ projesini deprem bölgesine uyarlayarak ‘konteyner teknoloji sınıfları’ kurmaya karar verdik. Türkiye Vodafone Vakfı ile zaman. Bu sınıflarda hem güncel ihtiyaçları karşılamak hem de çocukları teknoloji ile buluşturmak amacıyla sosyal hayata dönüş atölyeleri düzenlenmesi planlanmaktadır. Maalesef bölgede ulaşılması gereken birçok alan ve eğitimden uzak kalan çok sayıda çocuk var. Bu eksiklikleri gidermek için ayrıca Yarını Kodlayanlar projesi kapsamında erişim gücümüzü artırmak için ‘mobil eğitim aracı’ ile eğitimler düzenleyeceğiz. Biliyoruz ki bu zor zamanlarda bir arada olmak her zamankinden daha değerli. Habitat Derneği olarak sürekliliği sağlama ve kapsayıcı olma ana hedeflerimiz doğrultusunda daha uygun bir gelecek için her zamanki gibi çalışmaya devam edeceğiz.”

17 milyon TL ek bağış

“Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesinde konteyner teknoloji sınıflarının yanı sıra gezici eğitim aracıyla çocuklara yönelik eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. felaketten etkilenen 11 ilde Köyleri, çadır kentleri ve konteyner kentleri gezecek olan gezici eğitim aracında 7-14 yaş arası çocuklara yönelik kodlama eğitimleri, müzik atölyeleri ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenecek. Proje kapsamındaki faaliyetler ve eğitimler, afetten etkilenen çocukların yerleştirildiği diğer illeri de kapsayacaktır. Liseli gençlere yönelik de düzenlenecek. “Afet Teknolojik Çözümler Hackathon”u Yapay zeka ve diğer teknolojilerin yardımıyla afet analizi üretmek mümkün olacaktır. Öte yandan Vodafone Türkiye’de Vodafone Yanımda uygulamasını ziyaret eden her müşteri için. 1 TLdahil olmak üzere toplam 17 milyon TLek bağışlarla projeye katkı sağlayacak

300 binden fazla çocuğa ulaşıldı

“Yarını Kodlayanlar” projesi ile Türkiye’nin dört bir yanında 7-14 yaş arası çocuklara gönüllü eğitmenler eşliğinde programlamaya giriş, algoritma mantığı, uygulama yapma, hikaye oluşturma, oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Bugüne kadar 81 ilde 300 binden fazlaÇocuğa ulaşan proje kapsamında son 1 yılda elde edilen toplam toplumsal değer 14 milyon TLyapılan her projede 1 TLyatırım 7,7 TL sosyal faydalar yaratmıştır. “Yarını Kodlayanlar” eğitimleri için online eğitim platformu yarınikodlayanlar.comAyrıca ücretsiz olarak sunulmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu