Yaşam

Sadaka Hasan filminin konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Sadakat Hassan Nerede Çekildi?

Semih Kaplanoğlu’nun yazıp yönettiği ‘Vaat Hasan’ filmi 2021’de vizyona girdi. Vefa Hasan, Türkiye’nin 94. Oscar ödüllerine aday gösterildi. Adanmışlık Hasan, En İyi Yabancı Film dalında Oscar’a aday gösterildi. Sinemanın dünya prömiyeri Cannes Sinema Festivali’nde yapıldı. Peki Adanmışlık filmi konusu Hasan, oyuncuları kimler? Adanmışlık Hasan filmi nerede çekildi?

İşte “İthaf Hasan” filmi hakkında merak edilenler…

Adanmışlık Hasan filminin konusu nedir?

“Bağımlılık Hasan” filminde geçmişiyle hesaplaşan Hasan’ın hayatı anlatılır. Hasan, babasından miras kalan meyve bahçesinden geçimini sağlayan bir adamdır. Bir süre sonra tarlasının tam ortasına elektrik direği dikilmesine karar verilir. Hasan bu elektrik direğinden kurtulmaya çalışırken kendi içinde bir arayış içine girer.

Hasan, kendisinin ve eşi Emine’nin hayatlarında pek çok hata yaptıklarını ve şimdiye kadar sadece kendi çıkarlarını düşündüklerini fark eder. Hasan ve Emine, diğer insanların duygu ve düşüncelerini hiçbir zaman umursamamışlardır. Bir gün Hasan ve Emine yıllardır bekledikleri hac haberini alırlar. Hasan, Mekke’ye gitmeye hazırlandıkları gün geçmişiyle hesaplaşmaya başlar.

Adanmışlık Hasan filminin oyuncuları kimlerdir?

Semih Kaplanoğlu, “Bağımlılık Hasan” filminin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendi. “Bağımlılık Hasan” filminin oyuncuları ise şöyle:

  • Umut Karadağ: Hasan

  • Filiz Bozok: Emine

  • Mahir Günsiray

  • Zeynep Kaçar

  • Hakan Altıner

  • Bedir Bedir

  • Devrim Özder Akın

  • Yasemen Büyükağaoğlu

Adanmışlık Hasan, 3 Aralık 2021’de vizyona girdi. Dünya prömiyerini 2021’de Cannes Sinema Festivali’nde yaptı.

Vefa Hasan, Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bağlılık’ üçlemesinin ikinci filmi. Serinin ilk filmi olan Adanmışlık Aslı 2019 yılında vizyona girmiştir. Serinin üçüncü filmi olan Vefa Fikret ise 2021 yılında vizyona girmiştir. Vefa Hasan filminin çekimleri Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yapılmıştır. Bağımlılık Aslı, 92. Akademi Ödülleri’nde En Uygun Uluslararası Sinema Akademi Ödülü kategorisinde Türkiye’den yarışmaya aday gösterildi.

Serinin ikinci filmi Adanmışlık Hasan da Türkiye’nin Oscar adayı olarak gösterildi. Adanmışlık Hasan, başta Antalya Altın Portakal Sinema Festivali olmak üzere Sao Paulo Sinema Festivali’nde ‘En İyi Yabancı Film’ ödülü, 34. Altın Horoz Ödülleri’nde ‘En Uygun Film’ ve ‘En Düzgün Erkek Oyuncu’, 9. Boğaziçi Sinema Festivali’nde de ‘En Uygun Film’ ödülünün sahibi oldu. En İyi Film’, ‘En İyi Senaryo’ ve ‘En Uygun Görüntü Yönetmeni’ ödülleri.

Vefa Hasan, Altın Ayı ödüllü başarılı yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun sekizinci filmi.

Semih Kaplanoğlu, ‘Süt, Bal, Yumurta’ üçleme filmleri ile tanınıyor. Kaplanoğlu, 2010 yılında Bal filmiyle Altın Ayı ödülüne layık görülmüştür. Dünyaca ünlü yönetmenin ilk filmi ‘Herkes Kendi Evinde’ yönetmene ilk ödüllerini de kazandırdı. Semih Kaplanoğlu ‘Buğday, Meleğin Düşüşü, Yumurta ve Bal’ filmleriyle dünya çapında birçok ödül aldı.

sivasli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu