Haber

Ordu’da fındıkta don tehlikesi

Ordu’da fındıkta don tehlikesi

Üreticileri endişeli bekleyiş

ORDU – Ordu’nun orta ve yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının ardından fındık bahçeleri beyaz örtüyle kaplandı. Tarımsal don tehlikesine karşı üreticilerin endişeli bekleyişleri devam ediyor.

Meteorolojinin uyarısının ardından dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı Doğu Karadeniz’de de etkili oldu. Ordu’nun orta ve yüksek kesimlerinde çiçek açan fındık dalları yağ nedeniyle kar altında kaldı. Kar yağışının ardından bahçelerindeki mahsullerini incelemeye giden üreticiler tedirgin olduklarını belirtti.

“Mart sonunda yağan kar bizi hep tedirgin eder”

Mart ayının son günlerinde etkili olan kar yağışının üreticileri tedirgin ettiğini belirten fındık üreticisi Murat Serin, “Kar yağışının ardından bahçelerimize gelip kontroller yapmaya başladık. Sıcaklık sıfırın altına düştü inşallah. zirai don olmayacak. Mart ayında yağan kar biz yetiştiricileri tedirgin etti. Üzücü bir olay olmasın diye dua ediyoruz” dedi.

“Fındıklarımızı bekliyoruz”

Yapımcı Tuğrul Hamzaçebioğlu, bölgede kar yağışının etkili olduğunu ve fındık bahçelerinde don nöbeti tuttuklarını belirtti. Duruma göre sigorta yaptırmıştık ama endişeli bekleyişimiz devam ediyor. İnşallah olumsuz bir durumla karşılaşmayız.”

aglasun-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu