Ekonomi

Novo Nordisk, 2023’te Satışlarında %31 Artışla Büyüme Yaşıyor

Novo Nordisk (NVO) hisseleri, şirketin 2023 yılı için en son üç aylık ve yıllık kazançlarının açıklanmasının ardından Çarşamba günü %4’ten fazla değer kazandı.

Firma, 2023 yılında satışlarının %31 artarak 232,3 milyar Danimarka kronuna ulaştığını bildirdi. Ayrıca faaliyet karı da %37 artarak 102,6 milyar Danimarka kronuna ulaştı.

NVO Lideri ve İcra Konseyi Lideri Lars Fruergaard Jørgensen, “Diyabet ve obeziteye yönelik yenilikçi tedavilerimizin artık 40 milyondan fazla bireye yardımcı olduğu gerçeğinin de gösterdiği gibi, 2023’teki güçlü performansımızdan son derece memnunuz” dedi. “Stratejik hedeflerimize ulaşma çabalarımız devam ediyor ve başarılı oluyor.”

Kazanç raporuna yanıt olarak Jefferies’teki piyasa analistleri, mali sonuçların beklentilerini karşıladığını belirterek şirketin hisseleri için Düşük Performans notunu korumaya ve 465 Danimarka kronu tutarında bir fiyat hedefi belirlemeye karar verdi.

Analistler şunları kaydetti: “Dördüncü çeyrekte temel ilaç Wegovy’nin satışları beklendiği gibi konsensüs altında gerçekleşti. Ancak Ozempic ve Rybelsus’un satışları, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki normalden düşük indirimlerin etkisiyle beklentileri %14 oranında aştı. Wegovy girişimi Amerika Birleşik Devletleri’nde “Ocak ayında doz tedariği kademeli olarak artmaya başladı ve önemli bir tartışma konusu olacak. İyileşen brüt kar marjı, yüksek giderlerle dengelendi; bunun sonucunda faiz ve vergi öncesi kazanç (EBIT) ve hisse başına kazanç (EPS) tahminlerin %5 üzerinde gerçekleşti.”

Ayrıca, 2024’e ilişkin ön görünümün çoğunlukla beklentilerle uyumlu olduğunu ancak artan baz rakamı nedeniyle konsensüs satışlarda ve FVÖK tahminlerinde üst uçta %3’e varan artış olasılığına işaret ettiğini kaydettiler.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-basiskele.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu