Haber

Nihat Yeşil, Uyuşturucu Sorununun Araştırılmasını Önerdi: “Ülkemizin uyuşturucu üretim tesisi olma çabasında olduğu açıktır”

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde uyuşturucu sorununu tüm taraflarla birlikte araştırmak üzere bir komisyon kurulmasını önerdi. Yeşil, “Afganistan ve İran’dan geldiği sanılan ilaç kimyagerleri ve ülkemizde yakalanan uyuşturucu baronları düşünüldüğünde ülkemizin uyuşturucu üretim tesisi haline getirilmeye çalışıldığı açıktır.”

Nihat Yeşil, CHP’li 22 milletvekiliyle birlikte uyuşturucu sorununun tüm taraflarla birlikte araştırılması için TBMM’ye önerge verdi. Yeşil, önergesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Haftada 5 bin uyuşturucu satıcısı ve imalatçısını tutukluyoruz” açıklamasını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Genel liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi biz bu ülkenin evlatlarını uyuşturucu salgınına kurban etmeyeceğiz. Uyuşturucu baronlarının bu topraklarda işi olmaz. izin vermeyin, ne uyuşturucusu, ne baronu, ne de kara parası bu topraklarda yaşayamaz.

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Sırp Zelyuko Bojanik ile toplam 23 yıl hapis cezası istenen Ürdün asıllı uluslararası uyuşturucu baronu WIAK hakkında Brezilya makamları tarafından iki ayrı kırmızı bülten çıkarıldı. Brezilya’dan Avrupa ülkelerine 545 kilogram kokain ihraç etme suçundan ülkemizde tutuklananlar oldu. Afganistan ve İran’dan geldiği sanılan ilaç kimyagerleri ve ülkemizde yakalanan uyuşturucu baronları dikkate alındığında, ülkemizin uyuşturucu üretim tesisi haline getirilmeye çalışıldığı açıktır.

“METAMFETAMİN ÖLÜMÜ ARTIYOR”

Ülkemizde kimyasal bir uyuşturucu madde olan metamfetamin nedeniyle ölümlerde artış olmuştur. Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanan ‘Metamfetamin Ele Geçirme İstatistikleri’ne göre 2021 yılında ülkemizde bir kimyasal uyuşturucu madde olan metamfetamin ile ilgili 57.897 olay meydana geldi. Bu olaylarda 80 bin 112 şüpheli yakalandı ve 5 bin 528 şüpheli yakalandı. kilo metamfetamin ele geçirildi. 2021 yılında ele geçirilen metamfetamin miktarı (5 bin 528 kg) bir önceki yıla göre (4 bin 162 kg) %32,8 arttı.

“ARAŞTIRMA KOMİSYONU OLUŞTURULMALIDIR”

Son yıllarda artan uyuşturucu kaçakçılığı modelini araştırmak, uyuşturucu-göç ilişkisini tespit etmek, Türkiye’de yakalanan uyuşturucu baronlarının ülkeye nasıl giriş yaptıklarını ve ülkemizdeki uyuşturucu ticaretini tespit etmek, Türkiye’nin uyuşturucu ticaretinde durağan hale gelmesinin sebeplerini araştırmak ve uyuşturucu baronlarının uğrak yeri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde son dönemde ele geçirilen metamfetamin miktarındaki artışı ve tehlikeleri kayıt altına almak ve araştırmak üzere Soruşturma Komisyonu kurulmalıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu