Haber

Muğla’da depremzede hamile kadın bebeğini kucağına aldı

Kahramanmaraş merkezli “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremde ağır hasar gören Hatay Hassa’daki evinden ayrılarak Muğla’ya gelen hamile kadın, Köyceğiz Devlet Hastanesi’nde doğum yaptı.

Zahide ve Güneydoğu gazisi Mehmet Çitçi, yaşadıkları felaketin ardından ailelerinin yanına Köyceğiz’e sığındı.

Doğum yaptığı sırada 36 haftalık olan Çitçi, Köyceğiz Devlet Hastanesi’nde normal doğumla bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Bebeğin adı İkra idi.

Çitçi ailesi ve bebek İkra, Kaymakam Mustafa Maslak, Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İlçe Sağlık Müdürü Oğuz Cengizhanoğlu, Şecere Hizmetleri Müdürü Abdullah Gümüş ve Hastane Şefi Abdurrahman Kül tarafından Köyceğiz Devlet Hastanesi’nde ziyaret edildi.

Aileyi hastanede ziyaret eden Kaymakam Mustafa Maslak ve Belediye Başkanı Kamil Ceylan altın takarak İkra’ya uzun ömürler diledi.

Köyceğiz Devlet Hastanesi Doğumevi’nde tedavisine devam eden Zahide Çitçi, bebeğin 36 haftalık olduğunu ve 37. haftayı beklediklerini ancak doğumun gerçekleştiğini söyledi.

Depremde çok kötü anlar yaşadıklarını, hamilelik nedeniyle geceleri uyuyamadıklarını, deprem sırasında eşiyle birlikte uyanık kaldıklarını belirten Çitçi, şunları kaydetti:

“Eşim ‘Deprem var hemen balkona çıkın’ dedi. Balkondan kendisi atladı, ‘Sen de atlamalısın.’ “Önümde 2 metrelik bir dere vardı, dereye düştüm. Ondan sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Karım beni iki üç kişiyle çıkardı. Karanlıktı, yağmur yağıyordu, çok soğuktu, çok soğuktu. Evimiz ve yanımızdaki binalar çöktü. Babam ve erkek kardeşim orada kaldı, yardım ediyorlardı. Allah herkesten razı olsun. Allah devletimize zarar vermesin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu