Haber

Mayon Volkanı’ndan çıkan volkanik akım nedeniyle 6 bin kişi daha tahliye edildi.

Filipinler’in başkenti Manila’nın güneydoğusundaki Luzon Adası’ndaki Mayon Volkanı’ndan volkanik akıntı nedeniyle son 3 günde 6 bin kişi daha tahliye edildi.

Filipinler Haber Ajansı’na göre Albay Eyaleti Valisi Edcel Grex Lagman, bugüne kadar 6 bini son üç gün içinde olmak üzere 19 bin 79 kişinin dini bölgelere yerleştirildiğini bildirdi.

Tahliye merkezlerinde başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere halkın temel ihtiyaçlarına öncelik verildiğini kaydeden Lagman, “Devlet, Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü’nün harekete geçmesi durumunda Mayon Yanardağı için daha yüksek düzeyde alarm vermeye hazırlanıyor. Bir karar.” terimini kullandı.

Öte yandan yetkililer, volkanik akımdan etkilenenler için çadır, yiyecek ve gerekli malzemeleri temin ederek bir yardım operasyonu başlattı.

Volkanik akıntı nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan kişilerin Albay ili genelinde 22 tahliye merkezine yerleştirildiği kaydedildi.

Mayon Volkanı 11 Haziran’da lav püskürtmeye başladı.

11 Haziran’da lav püskürtmeye başlayan Mayon Volkanı, 2018’de patlayarak on binlerce insanın evlerini terk etmesine neden oldu.

Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü Başkanı Teresito Bacolcol, yanardağın bölgedeki etkilerinin 3 ayı bulabileceği uyarısında bulundu.

Filipinler, depremlerin ve volkanik patlamaların yoğun olarak yaşandığı Pasifik’te “Ateş Kuşağı” olarak adlandırılan fay hattı üzerinde yer alıyor.

polatli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu