Ekonomi

Kripto borsalarındaki BTC ve ETH bakiyeleri son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi

Investing.com – Son günlerde kripto piyasalarındaki düşük işlem hacimleri, piyasanın en büyük kripto varlıklarının borsalardan çekilmesiyle birlikte geldi.

Glassnode verileri merkezi borsalarda saklanır. EthereumVe bitcoin Ölçümlerin son 5 yılın en düşük seviyesine ulaştığını gösteriyor. Şu anda borsalarda toplam 17,8 milyon ETH bulunuyor. Bu ölçüm, dolaşımdaki ETH arzının yalnızca %15’ine yakın. Borsalardaki ETH ölçüsü 2020’de zirve yaparak arzın %30’una ulaştı. Borsalarda Bitcoin ölçüsü Mart 2018’den bu yana en düşük ölçü olarak kaydedilen 2,23 milyon BTC olarak devam ediyor.

Borsalardan kripto varlık çıkışları, yatırımcılar arasında genellikle yükseliş hissi olarak yorumlanır. Bu her zaman böyle olmasa da en azından kripto para birimlerinin çıkışı varlıkların satış baskısını azaltan bir unsur olarak görülüyor.

Bitcoin ve Ethereum neden borsalardan ayrılıyor?

Yatırımcıların fonlarını merkezi borsalardan çekmeleri için genel ve kripto para birimine özgü çeşitli nedenler vardır.

Her şeyden önce kripto para çıkışları FTX’in Yatırımcıların merkezi borsalara olan güveni azaldıkça çöküş hız kazandı. Geçen yılın son çeyreğinden bu yana borsalardan çıkışla birlikte Ledger ve Trezor gibi donanım cüzdanlarının satışlarındaki artış, yatırımcıların varlıklarını kendi başlarına korumak istediklerinin en değerli kanıtı oldu.

Bunun yanında Ethereum şekil Güncelleme ile likit staking ağına dönüşmesi ve cazip faiz oranı ağdaki staking faaliyetlerini artırdı ve yatırımcılar ETH bakiyelerini borsalardan çekerek staking ağlarında değer kazanma eğilimini artırdı. Nansen verileri, ETH’nin stake edilen ölçüsünün Mayıs ayında 21,2 milyona yükseltilmeden önce 19,3 milyondan arttığını gösteriyor.

Merkezi borsalarda BTC ve ETH ölçümlerinin aynı anda düşmemesi, staking süreçlerinin Ethereum’un borsalardan çekilmesinde etkin rol oynadığını gösteriyor.

Bitcoin ve Ethereum fiyatında son durum

Bitcoin, haftanın son iş gününde düşük hacimli işlemlerle birlikte 26.400 bandında yatay hareketini sürdürdü. İşlem saatlerinde ABD’ye girildiğinde kripto para, aktif hale gelen Bitcoin tablosunda 26.500 dolar bandına gerçek bir atak yaptı.

Ethereum, bugün 1.800 dolarlık takviyeyi koruduktan sonra hafif bir satın alma eğilimiyle 1.830 dolara yükseldi.

Toplam piyasa değeri 1,11 trilyon dolar seviyesinde yer alırken, toplam işlem hacmi 30 milyar doların altında düşük seyrini sürdürüyor.

Author: Günay Caymaz

haberyahsihan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu