Ekonomi

İş Bankası 1,9 trilyon TL aktif büyüklüğüne ulaştı

Investing.com – Türkiye İş BankasıBankadan yapılan açıklamada, bankanın aktif büyüklüğünün yılsonuna göre %38,2 artarak 2023 Haziran ayı prestijiyle 1,9 trilyon TL’ye ulaştığı bildirildi. Böylece İş Bankası, Türkiye’nin en büyük bankası unvanını korudu. özel banka.

6 aylık mali sonuçların açıklanmasının ardından açıklamalarda bulunan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Ortan, şunları söyledi:

İş Bankası’ndan ekonomiye 1,3 trilyon TL kaynak

Yılın ilk yarısının prestijiyle Türkiye İş Bankası 967,4 milyar TL nakdi kredi hacmine, 342,5 milyar TL gayri nakdi kredi hacmine ulaştı. Böylece ekonomiye sağlanan toplam kaynak miktarı 1,3 trilyon TL oldu.

İş Bankası’nın toplam mevduat hacmi 2023 yılı Haziran ayında 1,3 trilyon TL olarak gerçekleşti. TL mevduat hacmi ise yılsonuna göre %41,1 artarak 545 milyar TL’ye ulaştı.

İş Bankası ayrıca cari dönemde 388 milyon avro ve 224 milyon dolarlık sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi temin etmiştir. Banka, temin edilen kredilerin, performans kriterlerine sahip küçük ve orta ölçekli işletmelere ve depremden etkilenen bölgeye kullandırılacak ihtiyaç kredilerinde kullanılacağını duyurdu. Banka ayrıca depremden etkilenen bölgeye yönlendirilmek üzere Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 109 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzaladı.

İş Bankası’nın özkaynak büyüklüğü 208,5 milyar TL’ye ulaştı

Yılın ilk 6 ayında 31,5 milyar TL kâr elde eden bankanın özkaynak büyüklüğü 208,5 milyar TL’ye ulaşırken, sermaye yeterlilik rasyosu %21,3 olarak gerçekleşti.

Öte yandan, tarım ve girişimciliğe odaklanan banka, “Tohum” temasıyla “İmece Atölyeleri”ne devam etti. Ayrıca açıklamada, teknoloji, tarım ve finansı buluşturan Tarım İhtisas Şubelerinin çiftçilere yenilikçi çözümler sunduğu bilgisi verildi.

Ayrıca 2023 yılının ilk yarısında Banka, süreçlerin dijitalleşmesi anlayışı doğrultusunda İşCep’e eklediği yeni uygulama ile Dijital Teminat Mektubu dönemini başlatmıştır. İlahiyat biliminin konusu olan yeni eser, teminat mektuplarının başvuru, kredi, fiyatlandırma ve düzenleme süreçlerinin dakikalar içerisinde tamamlanarak muhataplarına ulaştırılmasını mümkün kılıyor.

hilvanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu