Haber

İngiltere’nin en hızlı tren hattına Türk imzası

İSTANBUL (İGFA) – Londra’yı Birmingham üzerinden Manchester’a bağlayacak olan hızlı tren projesi HS2; 2029 yılında tamamlanması planlanan ilk faz için geçtiğimiz aylarda çalışmalara başladı.

Mono Steel, Londra’nın altındaki tünellerden yola çıkacak olan HS2 için özel olarak tasarlanmış çelik yapılar da üretiyor. Proje için şimdiye kadar 800 tona yakın üretim yapan Mono Steel, 2025 yılı sonuna kadar ilk etap için ihtiyaç duyulan malzemeleri tedarik etmeye devam edecek.

Londra-Manchester tren yolculuğunu 7 saatten 1 saat 11 dakikaya indirmesi planlanan HS2’nin bu kadar büyük bir proje olmasının bir diğer önemli sebebi de sınır güzergâhı üzerinde olmayan şehirleri birbirine yaklaştırmasıdır. .

Liverpool, Sheffield, Leeds, Nottingham, Derby gibi direkt HS2 güzergahında olmayan birçok kasaba ve şehir de HS2’ye eklenecek toplu taşıma hatları sayesinde birbirine daha da yakınlaşacak.

70’ten fazla ülkeye ihracat yapan Mono Steel’in CEO’su ve ortağı Mustafa Toprakçeken, İngiltere’deki bu projenin markanın 2023 yılında üstlendiği en büyük projelerden biri olduğunun altını çizdi.

İki etaptan oluşan projenin ilk ayağı olan Londra-Birmingham sınırında çalıştıklarını belirten Toprakçeken, “Şu anda Londra’nın altından geçen 8 kilometrelik tüneller için üretiyoruz, sonra da bitireceğiz. Birmingham güzergahı için gerekli malzemeleri ihraç etmeye devam ediyoruz.İkinci etap için görüşmeler devam ediyor.HS2 hariç.Şu anda Almanya,Avusturya,Hollanda,İsveç,Fransa,İspanya,Malta,İsrail,Türkmenistan, Azerbaycan, Tanzanya, Sudan ve Avustralya. Önümüzdeki aylarda da yeni işbirliklerine imza atmaya devam edeceğiz. Bu da ihracat sayımızı artıracak. Buna paralel olarak istihdam ve yatırımlarımızı artırmayı planlıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu