Haber

HDP’li Gülüm: “Birçok üniversite mezunu iş bulmakta zorlanıyor”

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, kurumlarda kâfi takım açılmadığı için birçok üniversite mezununun iş bulmakta zorlandığını söyledi.

Gülüm, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin kıymetli sıkıntılarının başında işsizliğin geldiğini; atanamayan, iş bulamayan üniversite mezunlarının sayısının her geçen gün arttığını tabir etti.

Hükümetin, yurt genelindeki üniversitelerle övündüğünü, fakat zorluklarla bitirilen üniversite eğitimi sonrasında binlerce gencin iş ömrüne dahil olamadığını savunan Gülüm, şunları kaydetti:

“Yeterli takım açılmadığı için birçok üniversite mezunu arkadaşımız iş bulmakta zorlanıyor. Örneğin, sıhhat idaresi kısmı mezunları atama bekliyor. Bu alanda eğitim veren 146 üniversite bulunuyor. Şu an 100 binden fazla mezunu olmasına karşın Sıhhat Bakanlığı ve bağlı kurumlarının idari ünitelerinde bu mezunlara yer verilmiyor. Son 15 yılda bu kısımdan tek bir atama dahi yapılmadı. Stajlarını kamu yahut özel hastanelerde yapmalarına karşın sıhhat idaresi kısmı mezunları işsiz bırakılıyor. Daha bunun üzere birçok alanda örnekler bulunuyor.”

Gülüm, eğitimden sıhhate, her alanda eğitimlerini tamamlamış gençlerin yaşadıkları zorlukların tahlile kavuşturulması gerektiğini kelamlarına ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu