Ekonomi

Gürcistan Ekonomisi Yüzde 7,2 Büyüdü

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, ülkesinin ekonomisinin bu yıl yüzde 7,2 oranında büyüdüğünü belirterek, “Yoksulluk oranı da tüm zamanların en düşük seviyesinde, ülkenin rezervleri ise tüm zamanların en yüksek seviyesinde.” söz konusu.

??????Garibaşvili, başkent Tiflis’te başkanlığını yaptığı Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Gürcistan ekonomisinin bu yıl Ocak-Temmuz döneminde yüzde 7,2 büyüdüğünü açıkladı.

Ülke ekonomisinin beklentilerin üzerinde büyümesi nedeniyle 2023 bütçesinin de buna göre revize edilmesi gerektiğini belirten Garibaşvili, “Ekonomik büyümemiz yüksek olduğu için bütçeyi yeniden düzenlememiz gerekecek, ülkede daha fazla gelir toplandı. Bunu kamuoyuna sunacağız.” Daha sonra revize edilmiş bir bütçe projesiyle Meclis’e sunulacak.” dedi.

Başbakan Garibaşvili, 2024 bütçesinin hazırlanması için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirterek, liman ve hidroelektrik santral (HES) gibi dev projeleri devlet bazında hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Sadece yılın ikinci çeyreğinde özel sektörde istihdam edilen kişi sayısının 42 bin arttığını kaydeden Garibaşvili, “Yoksulluk oranı da tüm zamanların en düşük seviyesinde, ülkenin rezervleri ise tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Ülkenin milli rezervi 5,5 milyar dolar.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu