Haber

Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan ilk 4 haftayı değerlendirdi

Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, sezon başında ilk 5 haftada 5-6 puan hedeflediklerini, 4 haftası kalan ligde şu anda 3 puan topladıklarını söyledi.

Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Trendyol 1. Lig’in ilk 4 haftasında gösterdikleri çalışmaları ve elde edilen sonuçları değerlendirdi. Sezon başında ilk 5 haftada 5-6 puan hedefi belirlediklerini kaydeden Kaplan, bu dönemde karşılaştıkları rakiplerin ligde üst sıraları hedefleyen ve buna göre güçlü kadrolar oluşturan takımlar olduğunu belirtti. Lige zorlu bir fikstürle başladıklarını ve tamamladıkları 4 maç sonunda milli maça 3 puanla girdiklerini ifade etti. .

“İyi bir Giresunspor hazırladık”

Mustafa Kaplan, lige Bodrumspor maçıyla başladıklarını, iyi oynadıklarını ve sahadan en az 1 puanla ayrıldıklarını ancak uzatmalarda şanssız bir golle takımdan 10 oyuncuyla ayrıldıklarını söyledi. Çorum deplasmanında çok iyi mücadele ederek kazandılar. “Bu maçı takip etmek istiyorduk. Evimizde iyi oynadık. Bandırmaspor maçı var. Özellikle 55. dakikadan sonra baskı yaptığımız bir maçtı ama son maçı Eyüpspor’a mağlubiyetle kaybettik” dedi. Golleri stoperlerimizin bireysel hatalarından ve yine bireysel hatalardan yedik. Ama şunu söylemek istiyorum; genç ve dinamik bir takımız. Yeni kurulmuş bir kadroyuz. Rakiplere baktığımızda biz Çok para harcayan, iyi mücadele eden, iyi mücadele eden, hedefi şampiyonluk olan takımlara karşı mağlup olmadan girdiği pozisyonları elde eden bir takımımız var. Altyapıdan ve kiralık olarak aramıza katılan Giresunspor iyi bir takım, “Biz hazırladık” dedi.

“Herkes Giresunspor’u desteklemeli”

Giresunspor’un iki sezon mücadele ettikten sonra ne yazık ki Süper Lig’den düştüğünü ve birçok oyuncusunu kaybettiğinin altını çizen Kaplan, göreve geldiklerinde kulüp lideri, yönetim kurulu ve altyapı antrenörleri ve teknik ekiple görüştüklerini; Altyapıdan gelen oyuncularla, kiralık olarak dönen oyuncularla ve geçen sezondan kalan oyuncularla iyi bir takım kurmaya çalıştıklarını belirtti.

Kongre sonrasında yeniden başkan seçilen Nahid Yamak’a tüm şehrin destek vermesi gerektiğini vurgulayan Kaplan, “Bütün şehrin, bizlerin, basın ve ileri gelenlerle birlikte Giresunspor’a ve lidere destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Başka Giresunspor kalmaması ve Giresunspor’un ligde kalması için biz teknik ekip ve oyuncularla birlikte elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Takımımla birlikte her zaman tesislerdeyiz. Kulüp bana ev tahsis etmesine rağmen biz Eve dönme zahmetine bile girmeden takımımla gece gündüz çalışmaya devam ediyorum. Oldukça kaliteli ve karakterli bir oyuncu grubumuz var ama genç ve tecrübesiz arkadaşlarımız da var. “Onlar zamanla gerekli tecrübeyi kazanacaklar ve biz de onları geliştireceğiz.” Giresunspor’u en iyi yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Oyuncularıma inanıyorum ve güveniyorum”

Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında karşılaşacağı Manisa Futbol Kulübü’nün bu sezon büyük gollerle ligin üzerinde kaliteli bir kadro kurduğunu ve lige layık bir giriş yaparak 10 puan topladığını hatırlatan başarılı teknik adam, “Biz bu sezon ligin üzerinde kaliteli bir kadro kurduk. Sahaya çıktığımızda iyi bir direnç ve pas oyunu sergiliyoruz. Tek sorunumuz üçüncü bölge. Bu bölgede topu biraz tutabilirsek daha iyi işler yapabiliriz. İnşallah deplasmanda da bunu yapacağız. Manisa FK maçı. Rakip hem tecrübeli hem de üçüncü bölgede alternatifi çok olan bir takım ama ben oyuncularıma inanıyorum ve güveniyorum. Sahaya çıkıp Giresunspor’u en iyi takım haline getireceğiz. ” kazanç. İnşallah milli maç arasının ardından puan ve puanlar alıp lige doğru bir dönüş yapmak istiyoruz” dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan deneyimli teknik adam, yeniden takıma dönmesi gündemde olan Brandley Kuwas hakkında da şunları söyledi:

“Geçen hafta liderimizle Kuwas’la telekonferans yaptık. Kendisine ihtiyacımız olduğunu ve kapımızın açık olduğunu belirttik. Eğer form olarak hazır değilseniz sizi ekibimizle birlikte hazır hale getirebiliriz dedik. Kısa sürede olumlu yanıt verdi ve oynayacağı milli maçlardan sonra gelebileceğini belirterek, yarın Giresun’a gideceğini söyledi. “Gelmesini bekliyoruz. Fizik olarak hazırsa Keçiören maçı için kadroya dahil etmek istiyoruz. Tecrübesi var, oynadığı milli maçları takip ettik, iki maçta da 70 dakika oynadı. Kuwas’ın takımımıza döneceği için mutluyuz. Alternatiflerimiz artacak.”

Son olarak Mustafa Kaplan, ligin ilk yarısını 15-20 puan bandında tamamlamak zorunda kaldıklarını, ligden düşme barajının 38 puan olacağını öngördüklerini ve bu gruptan olmak istemediklerini ifade etti. Devre ortasında yapılan transfer açılışıyla sağlanacak destek sonrası ligden düşen 3 takıma da ligden düştü. -GİRESUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu