Haber

Dünyaca ünlü oyuncu Benedict Cumberbatch’in dedesi İzmir’de konsolosluk yapmıştır.

İzmir’de yaşayan İngiliz asıllı Levanten Andrew Simes’in yaptığı araştırmalar, dünyaca ünlü birçok farklı kesimden ismin İzmir’de kök saldığını ya da atalarının yollarının İzmir’le kesiştiğini gösteriyor. Eski Fransa Başbakanı Édouard Balladur, Oscar ödüllü oyuncu Audrey Hepburn ve Little Cooper’ın tasarımcısı Alec Issigonis’in de kökleri İzmir’de. Dünyaca ünlü oyuncu Benedict Cumberbatch’in büyük-büyük-büyükbabası Robert William Cumberbatch’in 1864’te İzmir’e konsül olarak atandığını ve öldüğü güne kadar Buca’da yaşadığını belirten Andrew Simes, Robert William Cumberbatch’in erkek kardeşinin mezarının mezarda olduğunu söyledi. , Robert Carlton Cumberbatch İzmir Buca’daki kilise bahçesinde olduğunu kaydetti.

Oyuncuyla iletişime geçtiklerini ve kendisinin bu bilgiden haberdar olduğunu söyleyen Simes, Benedict Cumberbatch’in İzmir Buca’yı ziyaret etme planı olduğunu kaydetti. Mezar taşı, Robert Carlton Cumberbatch’in 16 Temmuz 1855’te doğduğunu ve 24 Mayıs 1868’de öldüğünü belirtir.

“3 BAŞBAKANI BULUNAN TEK ŞEHİR”

Ailesinin 6 nesil önce İngiltere’den İzmir’e göç ettiğini belirten Andrew Simes, “İzmir 20. yüzyılda çok zengin bir şehirdi. dünyada merkezi bir şehir.o zamanlar farklı ülkelerden insanlar izmir’e gelip çeşitli topluluklar oluşturmuşlar.bu topluluklara bugün ‘levanten’ denmektedir.şu anda izmir’de 500-600 levanten kalmıştır.ancak sayıları onlarca idi. İzmir dünyada çok değerli insanlar yetiştirdi. 3 başbakanı olan tek şehir İzmir’dir” dedi. Simes, eski Yunanistan Başbakanı Aristeidis Moraitinis, eski Fransa Başbakanı Édouard Balladur ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başbakanı İsmet İnönü’nün İzmirli olduğunu söyledi.

AUDREY HEPBURN’UN BÜYÜK BABASI MENDERES ZENGİNİYDİ

Siyasetin yanı sıra farklı sektörlerden ünlülerin de köklerinin İzmir’e dayandığını belirten Simes, “İlk küçük otomobilin tasarımcısı olan Alec Issigonis’in ailesinin İzmir Bornova Caddesi’nde demir çelik fabrikası vardı. savaş, burası yandığı için İngiltere’ye döndüler ve ardından ilk küçük araba İzmir’de doğdu. Mini arabayı onlar tasarladılar. Audrey Hepburn hiç İzmir’de yaşamadı ama dedesi Menderes’te yaşayan çok zengin bir insandı.”

KİTAP YAYINLANACAK

Simes, tüm bu araştırmaları içeren bir kitap çıkaracağını belirterek, İzmir’de yaşayan Levanten ailelerin tarihini yeni doğan oğluna aktarmak istediğini belirtti. Simes, Big Ben Kulesi içindeki çanın prototipinin Alsancak Tren Garı saat kulesinde olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu