Ekonomi

Değerinin Altında Kalan Perakende Sektörü Nedeniyle Loop’ta Amazon Hisse Fiyatı Tahmininde Artış

Amazon (NASDAQ:AMZN) hisseleri için hedef fiyat Pazartesi günü Loop Capital tarafından 225 dolara yükseltildi, analistler AWS’nin (Amazon Web Services) hızlandırılmış büyümesi ve perakende kar potansiyelinin hala tam olarak değerlendirilmediği inancı nedeniyle hisse senedinin satın alınmasını önermeye devam ediyor.

Amazon’un hem perakende operasyonları hem de bulut bilişim bölümü için güçlü bir ilk çeyrek kazanç raporunun ardından Loop Capital analistleri tahminlerini revize etti.

Analistler, “Perakende bölümü, hizmetlerdeki güçlü performans ve mal ve hizmet sağlama maliyetindeki düşüşle desteklenen kar artışının çoğuna katkıda bulundu” dedi. “Genel piyasa tahminleri hala toparlanmanın ölçeğini doğru bir şekilde yansıtmıyor (ayrıntılar bu belgenin ilerleyen bölümlerinde verilmiştir) ve genel piyasa tahminleri düzelmeden önce karların uzun bir süre beklentileri aşmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz.”

Loop Capital’in Amazon’un perakende bölümünün kar marjlarına ilişkin tahminleri, 2024 ve 2025 yılları için genel piyasa tahminlerini yaklaşık yüzde 0,5 puan aşıyor. Bununla birlikte, analizlerine dayanarak standart olarak kabul edileceğine inandıkları tahminlere kıyasla bu tahminin hala muhafazakar olduğuna dikkat çekiyorlar.

Analistler, “AWS’nin kar marjı, etkin maliyet yönetimi ile birlikte gelirdeki artış ve sunucuların kullanım ömrünün muhasebeleştirilmesindeki değişiklikten kaynaklanan bir gelişme sayesinde yeni bir zirveye ulaştı” dedi.

Ayrıca, üretken yapay zeka alanının, halihazırda gelire önemli ölçüde katkıda bulunan umut verici bir genişleme alanını temsil ettiğini de belirttiler. Loop Capital’in kapsadığı çok büyük sermayeli hisse senetleri arasında Amazon en iyi seçimdir.

Bu makale AI’nin yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

cekerek-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu