Haber

Davutoğlu bu kez sözünün sonuna geldi, 6’lı masaya bağırıyor: İzin alın yoksa lütfen sus!

İttifak üyelerine kızan Ahmet Davutoğlu, “Genel başkanların izni olmadan açıklama yapan masadaki partililere çoğu zaman sesleniyorum; Lütfen susun!”sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılacağını duyurdu. Seçimlere kısa bir süre kala muhalefet partileri ‘adaylık’ tartışmaları yüzünden birbirine girdi.

CHP kanadı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismini gündeme getirirken, İYİ Parti kanadı CHP liderine kapıyı kapatarak adaylık için Ekrem İmamoğlu’nu gösterdi. Bu talep CHP kanadı İYİ Parti tarafından veto edilince, “Kendi adayımızla seçime gireceğiz”istirahatini çekti.

13 ŞUBAT KRİZİ

Bu kez iki taraf arasında kaos ortamının hakim olduğu 13 Şubat krizi patlak verdi.

CHP’li Özgür Özel, “Liderlerin 13 Şubat’ta Sayın Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde belirlenmek üzere bir araya geleceği artık biliniyor. 13 Şubat’ta adayın belirlenmesini bekliyoruz.”açıklama yaptı.

Özel’in bu sözlerine yanıt İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta’dan geldi. Uzman, “13 Şubat’ta çıkacak bir isim öngörmüyorum”dedim.

KILIÇDAROĞLU TOPA GİRİYOR: “ADAYLAR 13 ŞUBATTA AÇIKLANACAK”

CHP’li Özgür Özel ve İYİ Parti’li Erhan Usta’nın ardından baloya Kemal Kılıçdaroğlu da girdi. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat’ta belirleneceğini duyurdu.

CHP kadroları ve Kılıçdaroğlu’nun kesin olarak 13 Şubat’ı işaret etmesi İYİ Parti’de rahatsızlık yarattı.

KILIÇDAROĞLU ’13 ŞUBAT’ DEDİ GÜZEL PARTİ YİNE YALANLADI: “BİZDE BÖYLE BİR BİLGİ YOK”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’dan dikkat çekici bir çıkış geldi. Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aksine, “13 Şubat’ta adayların açıklanacağına dair bir bilgimiz yok”açıklama yaptı.

Bu açıklamanın ardından terörün siyasi kolu HDP’ye verdiği destekle tanınan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kılıçdaroğlu’nun 6. masa adayı olduğunu açıkladı.

CHP’li TELE 1 ekranlarında adayın 13 Şubat’ta açıklanacağını açıklayan Tanrıkulu, şunları söyledi: “Bu ittifakın ana gövdesi CHP idi. Masadaki her siyasi parti bu birliğe aynı oranda güç kattı. Önemli olan siyasi partilerin gücü değil, birliğin kendisidir. Diğer partilerin liderleri ve tabanları. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda siyasi partilerin de görüşü var. Büyük bir gerileme. Genel liderimiz 13 Şubat’ta Millet İttifakı’nın aday adayı olarak genel başkanımız açıklanacak.”dedim.

DAVUTOĞLU TOPA GİRİYOR

Tüm bu gelişmeler etkisini sürdürürken, 6’lılar tablosunun küçük ortağı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu devreye girdi.

Davutoğlu, “Genel başkanların izni olmadan açıklama yapan masadaki partililere çoğu zaman sesleniyorum; Lütfen susun!”CHP ve GÜZEL Parti kurmaylarıyla dalga geçti.

seferihisar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu