Ekonomi

Daimi konutlar Gaziantep İslahiye’de teslim ediliyor

6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından bölgeye ilk ulaşan belediyelerden biri olan Eyüpsultan Belediyesi, depremzedelere teslim edilmek üzere kalıcı konutlar da hazırladı.

KALICI KONUTLAR TESLİM EDİLDİ

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Gaziantep İslahiye’nin Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 13 adet kalıcı konut hazırlandı.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından yaptırılan kalıcı konutlar depremzedelere teslim edilecek. Eyüpsultan Belediyesi İslahiye Yaşam Destek Alanı’nda kurulan kalıcı konutlarda beyaz eşyadan mutfak gereçlerine, bahçe mobilyalarından çocuk odalarına kadar en ince detaylar düşünüldü.

Kalıcı konutların teslimi için 22 Haziran Perşembe günü saat 14:00’te Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep’in ilçe belediye başkanlarının katılımıyla tören düzenlenecek. Törende İslahiyeli çocuklara verilecek ziyafetlerle birlikte düzenlenecek özel etkinliklerle bayram heyecanı yaşatılacak.

55 GÜNDE TAMAMLANAN ÜRETİM

Kalıcı konutların temelleri, zemin etütlerinin ardından Nisan ayı ortasında atıldı ve 55 günde tamamlandı.

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK

Eyüpsultan Belediyesi’nin depremzedeler için özel olarak yaptırdığı kalıcı konutlar, bir belediyenin deprem bölgesinde yaptığı ve anahtar teslim teslim ettiği ilk eser olarak dikkat çekiyor.

habernarman.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu