Haber

Beşiktaş’ta Şenol Güneş etkisi

Dönemin en kritik galibiyetlerinden biri olan Kadıköy’de oynanan derbi maçta Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup eden Beşiktaş’ta ikinci dönemini geçiren teknik direktör Şenol Güneş, siyah beyazlı taraftarları sevindirmeye devam ediyor.

Sezona teknik direktör Valerien Ismael ile başlayan ancak Fransız teknik adamla 12 hafta devam eden ve deneyimli teknik adam Şenol Güneş’i takımın başına getiren Beşiktaş, aldığı puanlarla lig yarışında varlığını hissettirmeye başladı. sıra.

Lider Galatasaray ile ortada 11 puan fark bulunan siyah beyazlı ekip, Fenerbahçe karşısında aldığı galibiyetle Avrupa’ya gitmek için kritik bir 3 puan kazandı.

Yeni bir seri başlattı

Güneş’in göreve gelmesinin ardından çıktığı 15 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan siyah beyazlı ekip, üst üste aldığı maçlarla galibiyet serisi oluşturmayı başardı.

İsmail döneminde üst üste sadece 3 maç kazanabilen Beşiktaş, Güneş ile çıktığı ilk seride üst üste 5 galibiyet elde etti.

Söz konusu dönemde Adana Demirspor, Kasımpaşa, Arabam.com Konyaspor, Yukatel Kayserispor ve Corendon Alanyaspor’a mağlup olan siyah-beyazlılar, sonrasında çıktığı 3 maçta 3 puan sevincini yaşayamadı. Ardından MKE Ankaragücü, Medipol Başakşehir, İstanbulspor ve Fenerbahçe’yi mağlup eden Beşiktaş, ikinci seride üst üste 4 galibiyet elde etti.

şanssızlıklarını kırdılar

Şenol Güneş, Beşiktaş’taki ikinci döneminde daha önce alamadığı galibiyetlere de imza attı.

Siyah-beyazlı grupta 2015-2019 ortasında ilk periyotta Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup edemeyen deneyimli teknik direktör, bu iki zorlu deplasman maçından da 3’er puanla çıkmayı başardı. ikinci dönemde.

Daha önce ligde ve kupada 5 kez Fenerbahçe’ye konuk olan Güneş yönetimindeki Beşiktaş, bu müsabakalardan 3 mağlubiyet ve 2 beraberlikle ayrılırken, dün oynanan derbide bir ilke imza atarak Kadıköy’den 3 puanla ayrıldı.

Siyah-beyazlıların bu sezon deplasmanda en güçlü maçları arasında gösterilen Medipol Başakşehir’den Güneş 3 puan aldı. Güneş yönetiminde Beşiktaş, daha önce 4 kez konuk olduğu Başakşehir’den 3 mağlubiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı ve bu periyotta rakibini 2-0 mağlup ederek ilk galibiyetine ulaştı.

Kadıköy’ü özleyip 4 golle kazanmak

Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi 4-2’lik derbi galibiyetiyle de ilginç bir istatistik ortaya çıktı.

2004-2005 sezonunda Kadıköy’de oynanan derbiyi Beşiktaş, 10 kişi ile 4-3 kazandı ve kaleci Oscar Cordoba’nın oyundan atılmasıyla Daniel Pancu kaleye gitti.

Siyah beyazlı takımın bu galibiyet hasreti 2020-2021 döneminde son buldu. Karşılaşmanın 50. dakikasında Cyle Larin’in kırmızı kart görmesine rağmen Beşiktaş, 10 kişi kalmasına rağmen derbiyi 4-3 kazanarak 15 yıllık hasrete son verdi.

Siyah beyazlı ekip, dün oynanan karşılaşmayı Kadıköy’de aldığı son 2 galibiyette olduğu gibi eksik ve galibiyetle tamamlamayı başardı.

51. dakikada Welinton Souza’nın ikinci sarı-kırmızı kartıyla oyundan atılmasıyla 10 oyuncu kalan Güneş’in öğrencileri, 90 dakika sonunda 4 gollü galibiyet elde etti.

Golcüler kendilerini buldu

Fenerbahçe derbisinde siyah beyazlılara galibiyeti getiren golleri atan Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar, Şenol Güneş’in ellerinde eski günlerine döndü.

Güneş göreve gelmeden önce hep yedek olan ve sadece 1 gol atabilen Cenk Tosun, tecrübeli teknik adamın kulübe gitmesiyle değişmeyen 11 ismin arasına girdi.

‘Tosun Paşa’ lakaplı forvet, Güneş’le geçirdiği süre boyunca 11 gol kaydetti.

Siyah-beyazlı takımın bir diğer forveti Vincent Aboubakar da Güneş’le ortasını vermeden gollerine devam eden isimlerden oldu.

Ara transfer döneminde 3. kez Beşiktaş’a transfer olan Aboubakar, üst üste 4. maçında gol atmanın sevincini yaşarken bir Fenerbahçe derbisini daha geride bırakmadı.

Aboubakar, Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda 4. golünü de kaydetti. Kamerunlu oyuncu, sarı-lacivertliler ile çıktığı 5 lig maçının hiçbirini kaybetmezken, Beşiktaş bu müsabakalarda 2 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.

habervarto.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu