Haber

Avrupa’nın Sanat Şaheserleri Çin’in Chengdu Kentinde Sergileniyor

CHENGDU, 25 Kasım (Xinhua) — Çin’in güneybatısındaki Chengdu kentinde Cuma günü Avrupalı modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği bir sergi kapılarını ziyaretçilere açtı.

Sergide, aralarında Vincent van Gogh ve Pablo Picasso gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu 19. ve 20. yüzyıllarda yaşamış 46 Avrupalı sanat ustasının toplam 62 tablo ve heykeli yer alıyor.

Chengdu Müzesi’nde düzenlenen stant 26 Şubat 2023 tarihine kadar açık kalacak.

İtalya’daki Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Galerisi’ne ilişkin sergilenen tüm sanat yapıtlarının toplam varsayımı kıymeti 1 milyar yuanı (yaklaşık 139 milyon ABD doları) buluyor.

Modern ve çağdaş sanat koleksiyonuna ve sergilenmesine adanmış olan Ulusal Çağdaş ve Çağdaş Sanat Galerisi, Avrupalı ustaların çok sayıda yapıtına konut sahipliği yapıyor.

Ulusal Çağdaş ve Çağdaş Sanat Galerisi Küratörü Cristiana Collu, görüntü konferans yoluyla yaptığı konuşmada, bu standın sadece sergilenen yapıtların kalitesi ve aktardığı konsept nedeniyle değil, tıpkı vakitte izleyiciye sunduğu eşsiz tecrübe nedeniyle de birinci sınıf bir stant olduğunu söyledi.

Sergi, 2022 Çin-İtalya Kültür ve Turizm Yılı kutlama etkinliklerinin bir kesimi olarak düzenleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu