Haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kamyoncular ve Nakliyeci Esnafıyla Buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Yurtiçi Taşıma ve Lojistik Merkezi’nde kamyoncular ve nakliyeci esnafıyla bir araya geldi. Ankara halkının parasını Ankara halkı için harcadıklarını söyleyen Yavaş, Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıldır yürüttüğü projelerden de bahsetti. Yavaş, “Bizim farklı bir belediye başkanlığımız var. 5 yıldır Ankara’nın parasını çarçur etmeden çalıştık.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kahramankazan’daki Ankara Yurtiçi Taşıma ve Lojistik Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda kamyoncular ve nakliye esnafıyla bir araya geldi.

“FARKLI BİR BELEDİYE YAPTIK”

Belediye Başkanı Mansur Yavaş, esnaflara Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Biz farklı bir belediye başkanı olduk. 5 yıl Ankara’nın parasını çarçur etmeden çalıştık. Kimseye ayrımcılık yapmadık. Verdiğimiz oyla veya başka bir sebeple kimse farklı bir hizmet aldığımızı söyleyemez. Bizim ideolojimizde yok. Ankara halkının parasını Ankara halkı için harcıyoruz. Ne ülke ne de ülke.” “Biz yurt dışından ağaç getirmiyoruz, çılgın projeler de yapmıyoruz. Ankara halkının bize verdiği parayı çöp projelerine yatırmıyoruz. Acil ihtiyaç ne ise ilçenin talebi ne ise onu yapıyoruz ve en önemlisi Kimseyi esirgemiyoruz.”

“SALGIN SÜRECİNDE ESNAFLARLA İŞBİRLİĞİ YAPTIK”

Yavaş, belediye bütçesinin 5 yıla göre yüzde 50 oranında azaldığını, ardından Kovid-19 salgını ve 6 Şubat deprem felaketinin yaşandığını belirterek, lojistiğe teşekkür ederek, şunları söyledi: Deprem“Lojistik üssü bölgelerine en fazla kamyonu sağladı” dedi.

Pandemi döneminde tam bir dayanışma yaşandığını belirten Yavaş, “Covid döneminde de taşımacılarla iş birliği yaparak, malzeme dağıttırarak gıda dağıttık, temas kuramayan taşımacıların para kazanmasını sağladık. Bu vesileyle ben de gıda dağıttım. Lojistik esnafına teşekkür ediyorum. En çok tır deprem bölgelerine buradan gitti.” .

“EMEKLİLERİN DURUMUNUN YANINDA OLAMADIK VE İZLEYEMEDİK”

Yavaş, emeklilerin yaşadığı sıkıntılara sessiz kalamayacaklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütçemiz önceki yıllara göre yüzde 50 azaldı. Emeklilerin durumunu görünce devletin emekli maaşlarına zam yapmadığını söylemedik. Bu insanlar 30-40 saat fiziki olarak çalışarak buraya geldiler. Birçoğu artık ikinci işte çalışamıyor, kimse onlara ‘ne yiyorlar, ne içiyorlar?’ diye sormadı. “27.500 emekliye bu yaştan sonra kimseye ihtiyaçları kalmasın diye her ay 1.000 lira nakdi yardım, 400 lira et yardımı, 500 lira doğalgaz yardımı yapıyoruz.”

“EN BÜYÜK PROJEMİZ ANKARA HALKINI ZENGİN HALE GETİRMEK”

“Yaptığımız hiçbir projede ‘kavşağınıza hayırlı olsun’ yazmadık. ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi bu kadar liraya yaptı’ yazdık. Yaptığımız işin hesabını verdik. En büyük hayalimiz dedik ki; Ankara halkını zengin edelim. İnşallah o yönde de çalışıyoruz.”

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu