Haber

Abdullah Özdemir, Adıyaman ve Malatya’da depremzedeleri ziyaret etti

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, şunları söyledi:Adıyaman ve Malatya Depremzedelerle buluştu. D Deprem bölgesinde başlattıkları hizmetleri tüm yaralar iyileşene kadar sürdüreceklerini belirten Özdemir, “Bağcılar Belediyesi olarak buradan asla elimizi çekmedik.”

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 6 Şubat depreminin birinci yıldönümünde Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, depremzedeleri yalnız bırakmadı. Özdemir, beraberindeki heyetle Adıyaman ve Malatya’yı ziyaret etti.

 

Zamanın durduğu saat kulesinin önüne karanfil bıraktı

Heyet önce Adıyaman’a giderek orada hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazına katıldı. Daha sonra Depremin meydana geldiği saat 04.17’de zamanın durduğu saat kulesinin etrafında toplanan kalabalık, saat kulesine karanfil bıraktı.

 

Depremzedelerin acısını paylaştı

Adıyaman ziyaretinin ardından heyet Malatya’ya geçti. Bağcılar’ın kardeş şehri Battalgazi’de Konteyner kentte kalan vatandaşlarla buluştu. Özdemir’e Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz eşlik etti. Özdemir, ailelerle sohbet ederek onların isteklerini ve sıkıntılarını dinledi, acılarına ortak oldu.

 

Ölenlere mevlid okundu

Ziyarette depremde hayatını kaybedenler için mevlid okundu, depremzedelere yemek ikramı yapıldı. Konteyner kent sakinleri, depremin ilk gününden bu yana yanlarında olan Özdemir’e teşekkür etti.

 

“Buradan hiçbir zaman elimizi çekmedik”

Hükümetin ve belediyelerin çabaları ve olağanüstü özverileriyle yaraları sardıklarını belirten Özdemir, “Bağcılar Belediyesi olarak buradan hiçbir zaman elimizi çekmedik. Biz burada vatandaşlarımızla her zaman bir arada olmaya çalıştık. Depremin ilk yılında yine vatandaşlarımızla birlikteyiz. Bağcılar’daki iş adamlarımızın, STK’ların, okul aile birliklerinin ve tüm Bağcılarlıların katkılarıyla 505 ünitelik bir konteyner kent kurduk. Altyapısını Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve Battalgazi Belediyemiz ile birlikte oluşturduk. Asfalt ve parke yollarımızla vatandaşlarımızın sağlıklı ulaşımını sağladık. Konteyner kentte kreşimiz, camiimiz, oyun alanlarımız ve sosyal alanlarımız var. Depremzede kardeşlerimizin her zaman yanındayız. “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Malatya ve Adıyaman başta olmak üzere tüm şehirlerimizle bir arada olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-yildirim.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu